Nieuws

Wil jij mee naar het EK Studenten? Schrijf je nu in!

In 2017 vindt weer het Europees Kampioenschap Studentenbridge plaats, ditmaal in Fuengirola, Spanje. Van 20 tot 24 september strijden studenten uit heel Europa om de titel. Ook jij kunt daar bij zijn!

De afgelopen jaren koos de NBB de teams voor de studentenkampioenschappen. Dat gaat dit jaar veranderen: teams kunnen zich zelf aanmelden. Het team met de beste plannen om studentenbridge te promoten, wordt uitgezonden – uiteraard op kosten van de Bond. Je hoeft dus niet in de A-selectie te zitten om te worden gekozen: iedereen maakt kans! 

De nieuwe selectiecriteria moeten alle jonge spelers de kans bieden om een keer een buitenlands toernooi mee te maken. Hier staat wel wat tegenover: het gekozen team moet studentenbridge promoten. Hoe gaan jullie bridge en jullie afvaardiging onder de aandacht brengen van studenten? Op deze vraag geven jullie antwoord in een motivatiebrief. De Commissie Jeugdbridge kiest het beste plan en daarmee het team dat uitgezonden wordt.

Er zijn twee harde eisen aan de samenstelling van het team (gesteld door de organisatie van het EK):

  • Alle spelers studeren aan een HBO-instelling of universiteit
  • Ten minste twee spelers studeren aan dezelfde onderwijsinstelling

Verder let de CJB, naast de motivatiebrief, op de ervaring van de spelers met buitenlandse toernooien. Bij voorkeur bevat het team zo min mogelijk spelers die al eerder naar een internationaal toernooi zijn geweest. Laat je echter niet afschrikken met één of twee ervarener spelers: je kunt nog steeds gekozen worden, afhankelijk van de andere aanmeldingen.

Teams kunnen zich inschrijven tot 1 januari door een motivatiebrief te sturen aan jeugdbridge@bridge.nl. Beschrijf in deze brief hoe jullie denken bridge te gaan promoten in het komende jaar. Denk bijvoorbeeld aan een interview met het universiteitsblaadje, een grote promotieactie bij de verenigingen, etcetera. Originele ideeën maken meer kans!

Op 1 februari maakt de CJB het gekozen team bekend. Van dit team worden deelname, reis en verblijf volledig vergoed door de NBB.
Teams die niet gekozen worden kunnen uiteraard nog steeds op eigen gelegenheid gaan, of het een jaar later weer proberen.

Ben je benieuwd hoe het het afgelopen kampioenschap ging? Lees dan hier het verslag van het team dat afgelopen zomer naar Polen ging. 

← Terug naar de homepage

Geüpload op  August 24th, 2017