Nieuws

Nederlanders op het WK Studenten

door Maxim Faber

Naast het WK voor junioren, aspiranten, pupillen en meisjes vond deze zomer ook het tweejaarlijkse WK Studenten plaats, ditmaal in de Poolse stad Łódź. Nederland werd na enkele jaren van afwezigheid op dit toernooi vertegenwoordigd door Joost Coenen – Arjen de Haas en Jamie Westlake – Maxim Faber. Dit waren geen vaste partnerships: Arjen en Joost kennen elkaar uit Nijmegen, waar de eerste met Koos van der Vegt speelt en de tweede met Adriaan Lucassen, terwijl Jamie en Maxim beiden in Utrecht spelen met respectievelijk Joris van Gool en Rik Verbeek/Peter Ypma.

Het toernooi vond plaats vlak na de Olympische Spelen en aan de eindklassering – die wij hier ongenoemd zullen laten – was duidelijk te zien dat de heren zich hebben laten inspireren door het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Toch was dit toernooi zeker de moeite waard: voor Jamie en Maxim, die nog niet veel langer dan anderhalf jaar bridgen, was dit het eerste toernooi in het buitenland. Het spelen van veel partijen op een dag tegen nieuwe systemen en tegenstanders heeft zeker bijgedragen aan hun ontwikkeling.

Gelukkig waren niet alle wedstrijden kommer en kwel: zo werd er gewonnen van Polen 2, de uiteindelijke kampioen (Joost: “Dus eigenlijk zouden wij eerste moeten staan!”) en vond in de allerlaatste ronde een spannende wedstrijd plaats waarin Nederland, aangespoord door hun concurrenten, alles op alles zette om Servië van het eremetaal af te houden.

Al met al dus een leerzaam toernooi, dat voor onze deelnemers kan bijdragen aan sportieve successen in toekomst!

← Terug naar de homepage

Geüpload op  August 24th, 2017