Leren (mini)bridgen

Wil jij leren bridgen of minibridgen? Dan kan!

Online 
Je kunt zelf online leren bridgen. Op de pagina Links vind je verschillende websites. Sommigen hebben vooral uitleg, bij andere kun je het zelf ontdekken door te proberen. Kijk wat bij jou past!

Bridgeles
Liever bridgeles krijgen van een docent? Het handigst is als er bij jou in de buurt een jeugdkern bestaat. Op www.bridge.nl kun je zien of er een jeugdkern bij jou in de buurt is.

Kun je niet naar een kern? Dan kun je proberen via je school bridgelessen te regelen. Je kunt bijvoorbeeld vragen of er docenten bridgen, en of zij een klasje willen organiseren. Als dat ook niet lukt, kun je aan je ouders of grootouders vragen of er iemand in de familie bridget. Die wil het je vast leren.

Heeft je docent nog lesboekjes nodig? Die kan hij aanvragen bij de Nederlandse Bridge Bond. Meer informatie vind je op www.bridge.nl/lesgeven.

Spelen
Het belangrijkste van leren bridgen is dat je ook echt gaat spelen. In het begin is dit erg spannend, maar trek je daar niets van aan! Iedere bridger heeft het ooit moeten leren, en niemand was gelijk een topspeler.

Hoe eerder je begint, hoe beter. Zelfs als je nog niet 'alles weet'. Je leert namelijk sneller als je het gewoon probeert. En je zult zien dat echt spelen veel leuker is dan thuis oefenen!

Het beste is als je kunt gaan spelen met andere jeugd, bijvoorbeeld bij een jeugdkern. Voor minibridge geldt dit sowieso (volwassenen spelen geen minibridge), maar ook als je al 'echt' kunt bridgen, is het natuurlijk leuk om dit met andere jeugd te doen. Kan dit niet? Geen zorgen: dan kun je naar een volwassen bridgeclub. Dat is misschien even wennen, maar het kan alsnog heel gezellig zijn. En er zijn door het jaar heen nog genoeg jeugdactiviteiten waarbij je tegen andere jeugd kan spelen!

Een andere optie is dat je gaat spelen via internet. Op de pagina internetbridge kun je lezen wat er allemaal mogelijk is.

 

February 2020 - Jeugdbridge