Clubs

Als jeugdspeler kun je natuurlijk op een gewone club spelen. Dit doen veel jeugdspelers ook, en dan vooral op de betere clubs, zoals in Rotterdam (de Lombard), Utrecht (BCO / DS'16), en Amsterdam (Hok).

De meeste jeugdspelers vind je in de zogenaamde "studentenkernen". Dit zijn groepjes bridgende studenten, of clubs die oorspronkelijk alleen voor studenten waren. Zulke clubs hebben inmiddels ook veel volwassen leden, maar de gemiddelde leeftijd is lager en er lopen meer jonge mensen rond. De sfeer is hierdoor vaak wat losser en studentikozer, waardoor jeugdleden (ook degenen die nog geen student zijn) zich vaak beter thuis voelen.

Er zijn studentenkernen verspreid over heel Nederland. We moedigen dan ook iedere jeugdspeler, beginnend of gevorderd, aan om eens een kijkje te nemen. Je vindt meer informatie over de verschillende kernen op studentenbridge.nl.

Tot slot zijn er nog speciale "jeugdkernen" voor bridgende scholieren. Ook dit zijn groepjes bridgende jongeren (begeleid door volwassen bridgers) of officiƫle jeugdbridgeclubs (JBC's). Helaas zijn deze kernen tegenwoordig schaars.

Een lijstje met vaste jeugdkernen vind je op bridge.nl/jeugdkernen. Zijn ze niet bij jou in de buurt? Er zijn soms ook tijdelijke kernen. Als je wilt weten of er iets bij jou in de buurt georganiseerd wordt, kun je mailen naar de

 

November 2020 - Jeugdbridge