Activiteiten

Voor jeugdbridgers worden er een heleboel leuke activteiten georganiseerd.

Jeugdtrainingen
Wil je beter leren bridgen? Kom dan een keertje naar een van de trainingen in Utrecht. Je hoeft helemaal niet goed te zijn: als je het maar leuk vindt! Iedereen die zijn best doet is welkom. 

Op de pagina Trainingen vind je meer informatie. 

Nederlandse Kampioenschappen
In Nederland heb je verschillende NK's. Hier mogen alle jeugdspelers aan meedoen, ongeacht hun niveau.

Voor minibridgers zijn er twee NK's. De eerste is het NK minibridge. Hier mogen alle minibridgers aan meedoen. Je speelt in paren. Het is dus handig om je op te geven met een partner, maar als je die niet hebt, kan de organisatie er een voor je zoeken.
De tweede is het NK Scholen. Hier kunnen alle minibridgers die les hebben op school aan meedoen. Je school kan je dan inschrijven. Bij dit NK speel je in een team, dus met vier spelers. Je neemt het op tegen minibridgers van andere scholen.

Voor jeugdbridgers zijn er ook twee NK's: een NK paren en een NK viertallen. De drie leeftijdscategorieĆ«n spelen gescheiden. Bij het NK paren schrijf je je in met een partner; bij het NK viertallen met een team (minimaal vier spelers). Ook hier geldt dat als je geen partner of geen compleet team hebt, de organisatie kan helpen zoeken naar een extra speler.  

Voor studenten is er het NK Studentenbridge (meestal het "NSK" genoemd). Dit NK houdt geen officiĆ«le status (het wordt ook niet georganiseerd door de NBB, maar door Kees Tammens, de ex-juniorentrainer) en heeft hierdoor erg losse regels. De leeftijdsgrens ligt ongeveer bij de 30 jaar en er heerst een ontspannen en soms haast jolige sfeer. 
Meer over activiteiten voor studenten lees je op www.studentenbridge.nl

Bridgen op internet
Heb je niet altijd tijd om veel te bridgen, of om helemaal naar Utrecht te komen voor een training of toernooi? Je kunt ook bridgen op het internet! Klik hier voor meer informatie.

Verder
Er is natuurlijk nog veel meer te doen. Wil je weten wat? Kijk dan even in de jeugdkalender. Daar staat alles in wat leuk is voor jonge bridgers. Aan de kleurtjes kun je makkelijk zien voor welke leeftijdsgroep een activiteit is.

Wil je meedoen aan een van de activiteiten uit de jeugdkalender? Mail dan naar het e-mailadres dat erbij staat, of kijk op de bijbehorende website. Kom je er niet uit? Vraag om tips bij je bridgedocent, of stuur ons een mailtje (carla.jeugdbridge@gmail.com).

Geen zin om in de kalender te zoeken? Je kunt ook de pagina Jeugdbridge NL volgen op facebook. Dan krijg je het nieuws over aankomende activiteiten direct in je nieuwsoverzicht (ongeveer twee berichten per week). 

 

November 2017 - Jeugdbridge