Internetbridge

Bridgen kun je ook online doen. Je speelt dan met/tegen bekenden, onbekenden, of de computer. En alles kan: spelen met of zonder vaste partner, even een kaartje leggen voor de lol, meedoen aan een toernooi, en ga zo maar door. 

Hieronder vind je meer informatie over de bekendste internetclubs.

BIC 
Berry's Internet Club is opgericht door Berry Westra. Misschien heb je zijn naam al eens gehoord: zijn bridgelesboekjes zijn de bekendste! Zijn website heeft dan ook een speciale club voor beginners. Daar kun je bridge oefenen door tegen de computer te spelen. Dat kan dus lekker op je eigen tempo. Bovendien krijgt je tips en uitleg over het bieden en het spelen. 

Gratis aanmelden kan via deze link. Je krijgt dan een proefabonnement van 40 dagen. Daarna kun je aangeven of je lid wilt blijven. Dat kost normaal gesproken €40 per jaar. Maar als je je lidmaatschap regelt via de NBB, is het voor jeugdspelers gratis! Mail hiervoor naar Danny Molenaar, jeugdcoördinator (jeugdcoordinator@bridge.nl).

Op BIC kun je trouwens ook minibridgen. Ze noemen het daar 'startersbridge', maar het is praktisch hetzelfde. Hiervoor heb je ook een (proef)abonnement nodig. 

Stepbridge 
Stepbridge is, net als BIC, een Nederlandse club. Hier speel je meestal tegen andere mensen (dus niet tegen een computer), maar wees gerust: spelers van ieder niveau kunnen hier meedoen.  

Je kunt een maand gratis spelen via een proefaccount, en daarna kun je als jeugdspeler voor €7,50 per jaar lid worden. Aanmelden kan via deze link. Klik op het blauwe icoon met ‘gratis proeflidmaatschap’. Het wijst zich daarna vanzelf.

BBO 
Bridge Base Online is een internationale club. Mensen van over de hele wereld loggen in via deze website en kunnen zo tegen elkaar spelen. Dit maakt de website iets groter en ingewikkelder, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Je kunt gratis lid worden en eens rustig rondkijken. 

Aanmelden kan via deze link. Klik op ‘Click to Play or Watch Bridge’. Je komt nu op een aparte pagina, waar je je in kunt schrijven. Er is geen proefperiode: BBO blijft altijd gratis. 

 

February 2020 - Jeugdbridge