FAQ

Hoor ik nog bij de 'jeugd' of bij de studenten?
In de bridgesport hoor je tot en met het jaar waarin je 25 wordt nog officieel bij de 'jeugdspelers'. Je mag tot die tijd dan ook deelnemen aan alle jeugdactiviteiten, zoals het NK Junioren (t/m 25 jaar) of het NK Aspiranten (t/m 20 jaar). 

De definitie van de categorie 'studentenbridgers' is iets minder duidelijk en kan verschillen per evenement. Soms is er een maximumleeftijd, en soms is er de eis dat je een student bent of recentelijk nog studeerde. Als je wilt meedoen aan een evenement voor studenten, check dan altijd eerst de voorwaarden.

Op onze websites bedoelen wij met een 'studentenbridger' voor het gemak iedere bridger tussen de 18 en 28 jaar.

Waarom een aparte website voor beginnende studentenbridgers?
Studentenbridge.nl was oorspronkelijk opgericht om aansprekender te zijn voor volwassen jeugdbridgers. Het klinkt voor studenten in het begin immers vreemd dat ze nog bij de 'jeugd' horen. Hierdoor hadden ze misschien niet het idee dat jeugdbridge.nl ook voor hen was. Studentenbridge.nl was in eerste instantie dus voor alle studenten. De website had ook zijn eigen nieuwspagina.

Door de overlap tussen jeugd- en studentenbridgers bleek dit toch geen handige opzet. Jeugdbridge.nl had alsnog meer bezoekers en het nieuws op studentenbridge.nl kreeg minder aandacht. Daarom is de website sinds september 2015 enkel nog gericht op beginnende bridgers. Nieuwsberichten over en activiteiten voor studentenbridgers worden weer enkel geplaatst op jeugdbridge.nl.

February 2016 - Jeugdbridge